Afspraken DanceTeams

Goede afspraken maken de beste vrienden

VERWACHTINGEN BIJ DE DANCETEAMS:

Er wordt uitdrukkelijk verwacht om het volgende te respecteren:

 • Je bent elke activiteit aanwezig
 • Je bent telkens op tijd. Kom 10 minuten vroeger aan, zodat je nog tijd hebt om naar het toilet te gaan. Als je weet dat je te laat zal zijn, graag verwittigen, zie hieronder punt “AANWEZIGHEID – AFWEZIGHEID”
 • Je staat klaar voor het begin van de les, zodat we iedere minuut goed kunnen gebruiken.
 • Wees tijdens de activiteiten áltijd aandachtig.
 • Oefen je choreografieën ook thuis via de filmpjes uit de lessen!
 • Muziek kan je bijna altijd vinden op Spotify of YouTube. Als onze DanceTeam MIX klaar is krijg je op .mp3. opgestuurd via WeTransfer.
 • Hoe meer dans-activiteiten je volgt, hoe gemakkelijker je de choreografieën kan volgen.
 • Er zal altijd veel op techniek en expressie gewerkt worden!
 • Je moet danskledij en dansschoenen dragen zoals vermeld in document outfits.
 • Je komt je afspraken na: als je beslist deel te nemen aan een optreden moet de choreografe echt op jou kunnen rekenen qua aanwezigheid, inzet en engagement.
 • Jullie vormen een Team, dus Teamspirit en je slogan is “Eén voor allen, allen voor één”

COMMUNICATIE:

 • TeensCrew vindt alle info terug via een document op Google Drive. Deze link krijg je via mail of via Messenger en via mail opgestuurd: sla deze link meteen op als bladwijzer, zodat je er meteen aan kan. De muziek of de titel van het nummer zal je terugvinden bij de info op Google Drive. Wat vind je in dit document: link naar filmpjes, link naar kalender, concrete info over optredens (outfits, repetitiedata,…). De choreografe is verantwoordelijk om dit erop te zetten, dus vraag ernaar!
 • PowerCrew vindt alle info terug via een document op Google Drive. Deze link vind je terug op de Facebookgroep en/of in de Messenger groep: sla deze link meteen op als bladwijzer, zodat je er meteen aan kan. Zorg dat je ‘bevriend’ bent met Rita Termote, zodat zij je kan toevoegen aan jouw groep. De choreografe is verantwoordelijk om dit erop te zetten, dus vraag ernaar!  Wat vind je in dit document: link naar filmpjes, link naar kalender, concrete info over optredens (outfits, repetitiedata,…)

GEPLANDE OPTREDENS – VERPLICHTE DEELNAME – tenzij anders afgesproken met je choreografe: de choreografe deelt je zo snel mogelijk de data mee: dit moet je meteen in je agenda zetten!!!!

 • Basketbalwedstrijd in De Pinte – 1x in het voorjaar: repetitie in de loop van de dag en ’s avonds optreden tijdens de matchen. 19u00-22u00
 • Jaarlijkse Show/Toonmoment
 • Zondag in juni … OASE-wijkkermis, 10-15u vrijhouden voor repetities en optredens
 • 1e Zondag in september 2020 –  De Pinte: Speelstraat

Wie niet kan meedoen, hoeft zich ook niet te engageren voor een van de DanceTeams. Jouw choreografe doet véél inspanningen om jou naar een hoger niveau te brengen en je begrijpt dat je deelname aan de optredens belangrijk is voor je hele Team.

OUTFITS  

 • TIJDENS DE DANSLES van een CREW:
  • Teenscrew: jazzschoentjes zijn verplicht
  • Beide crews: trek een sport-STRETCH-broek aan, géén jeans!
 • TIJDENS OPTREDENS
  • De danskledij wordt betaald door de danseres (m/v) en blijft eigendom van de danseres. Alle kledij wordt eind mei meegegeven aan de danseres. Je mag rekenen op een kostprijs van +/-  € 50, afhankelijk van het aantal stuks (schoenen en topje, of topje en legging bv).
  • Gelieve geen juwelen en/of andere waardevolle voorwerpen te dragen tijdens de optredens/shows/demo’s. Horloge, halsketting, etc…
  • Je bent verantwoordelijk voor je danskledij en je persoonlijke GSM

DE DANSZAAL

DanceReaction VZW is verantwoordelijk voor de kleedkamer en danszaal. We proberen deze dan ook een beetje proper te houden. Je gooit alle restjes in de vuilbak! Je choreografe hoeft dit niet voor jou te doen. Je mag gerust een water meebrengen en een stuk fruit. Maar snoep, chips, en suikerhoudende drankjes zijn niet toegestaan.

AFWEZIGHEID – AANWEZIGHEID

Gelieve tijdig te verwittigen als je eens niet kan komen. Kan je herhaaldelijk activiteiten, repetities, optredens/shows …. niet meedoen dan zal je engagement voor het DanceTeam herbekeken worden (zie hieronder bij VERWITTIGING). We zijn hierin consequent, want als we zien dat je niet voldoende aanwezig bent, dan geven we andere danseressen die zich wel 100% kunnen inzetten een kans.

Dit geldt ook voor de danseressen van het voorbije schooljaar: de choreografe heeft genoteerd wanneer jij aanwezig was. Wij weten dus hoe jouw inzet dit jaar was. Wij zullen hiermee rekening houden bij de volgende audities.

Je les gaat door op een vrijdag: plan geen feestjes op dit uur en bespreek met je ouders dat je in geval van reizen pas op de zaterdag vertrekt.

Hoe verwittigen?

 • Teenscrew: via e-mail naar Anouk of persoonlijk bericht via Messenger (niet in de groep) met een motivering voor afwezigheid.
 • Powercrew: via e-mail naar Anouk of via een persoonlijk bericht in Messenger (niét in de groep) met een motivering voor afwezigheid

Kiezen voor een DanceTeams houdt dus een jaar-engagement in ten opzichte van je mededansers, jezelf, de lesgeefsters en de organisatie. Als je onregelmatig de lessen volgt zullen jouw choreografe en Rita beslissen dat je niet meer aan de lessen noch aan optredens, etc.… deelneemt (behalve onze eigen shows). Uitvluchten voor afwezigheid worden niet geapprecieerd.

Wie danst mee op het podium tijdens een optreden?

Danseressen en Dansers die altijd aanwezig waren en die voldoen aan de volgende criteria zullen geselecteerd worden voor de voorstellingen van het DanceTeam. Criteria zijn: ‘IK dans op het podium met duidelijke expressie en ik ken de choreografie volledig”

Op onze eigen voorstellingen danst iedereen zeker mee – maar niet noodzakelijk de hele tijd. Dit betekent dat sommige delen van de dans, die je door omstandigheden (vb. vaak afwezig zijn) niet goed genoeg onder de knie hebt, niet zal meedansen.

Dus zorg ervoor dat: dat je méér dan flink je best doet en er ECHT voor gaat en dat je in alle activiteiten aanwezig bent!

Praktische Organisatie

Voor de optredens krijg je telkens enkele weken vooraf (of dagen als het snel moet gaan) een brief/ e-mail met de regeling. Zodra je deze brief /e-mail hebt gekregen bespreek je deze meteen thuis zodat als er vragen zijn of problemen we deze zo snel mogelijk kunnen bespreken en zoeken voor een eventuele oplossing.

Soms moet je een lunchpakket meenemen. Zorg dan ook voor voldoende WATER. En één suikerhoudend drankje, dat je mag drinken nét voor je optreedt (dit geeft je een kick)

Voor sommige optredens moeten we ons natuurlijk verplaatsen. Wij rekenen erop dat je Ouders/Familie/Vrienden kunnen instaan voor het vervoer.

Choreografieën

Aangeleerde choreografieën blijven INTERN. Dus is het niet toegelaten deze voor andere commerciële doeleinden te gebruiken. Enkel in samenspraak en overleg met Rita & de choreografe kunnen uitzonderingen op die regel worden gemaakt. Wanneer DanceReaction VZW ‘ontdekt’ dat choreografieën aangeleerd in de lessen door jou worden gebruikt voor andere (commerciële) doeleinden kan dit de uitsluiting uit een van de DanceTeams tot gevolg hebben.

Verwittiging

Gelieve deze afspraken zo strikt mogelijk na te leven. Blijkt een verwittiging niets op te leveren dan kan een uitsluiting tot deelname aan de activiteiten van een van de DanceTeams en optredens overwogen worden. DanceReactionVZW heeft het recht je de toegang tot om het even welke activiteit te ontzeggen indien je houding niet strookt met de filosofie van DanceReactionVZW!

Wanneer je deel uitmaakt van een van de DanceTeams van DanceReactionVZW ben je ook een vertegenwoordiger van DanceReactionVZW naar de buitenwereld: je houding, attitude, discipline, inzet, doorzetting, verantwoordelijkheidsgevoel, solidariteit, uitstraling, je kunnen houden aan afspraken, beleefdheid bij het verwittigen van afwezigheid …. zijn dingen die de ‘look’ van de dansschool en van jezelf bepalen.

Niet alleen je danstechniek is belangrijk… Er komt zoveel meer bij kijken om een ECHTE danseres te worden.… Een waardevolle danseres heeft tal van andere menselijke kwaliteiten. Als DanceTeams willen wij daar eveneens aandacht aan besteden

Het is een hele lijst met afspraken, maar toch fijn dat je ze even wou lezen

Dank je wel voor je medewerking en we gaan er een súper jaar van maken

Rita & Anouk (PowerCrew en TeensCrew)

PS: Bij problemen, vragen, etc.… kun je gerust altijd Rita contacteren: maar kijk eerst op je Facebook/Messenger-groep of je het antwoord op je vraag kan vinden.

E-mail:info@dancereaction.be   gsm: 0475/944.291