Audities DanceTeams: PowerCrew – TeensCrew

Wie mag deelnemen aan de audities

Als jij ervan overtuigd bent je volledig te kunnen inzetten tijdens het komende schooljaar, voldoet aan het vereiste dans-niveau en het vereiste aantal jaren danservaring hebt, kan je deelnemen aan de auditiedagen .

Je hoeft niet bang te zijn om aan de audities deel te nemen: waag je kans! Wie niet waagt, niet wint.

Je mag deelnemen aan alle audities van alle DanceTeams passend bij jouw leeftijdsgroep.

Wie niet kan deelnemen aan de verplichte auditiedagen, wordt niet toegelaten tot dat DanceTeam, tenzij je vooraf een bewijs van afwezigheid afgeeft

Als je slaagt in de auditie van een DanceTeam ben je VERPLICHT om ook deel te nemen aan dat DanceTeam schooljaar 2019-2020.

Meedoen aan een auditie betekent NIET dat je automatisch geslaagd bent. Je kunt ook worden doorverwezen naar een andere groep of ander DanceTeam, waar je beter zal bij aansluiten

Doel van de auditie

Op een auditie moet je je elk jaar opnieuw bewijzen. D.w.z. dat je niet 100% zeker bent dat je er dit jaar (weer) bij zal zijn. De choreografe weet niet op voorhand hoeveel meisjes auditie zullen doen en dus kan zij aan niemand zekerheid geven. De choreografe en Rita zouden het heel leuk vinden als iedereen hier sportief mee om kan gaan en te blijven dansen, ook al ben je niet geslaagd.

Als je niet geslaagd bent, betekent dit niet dat je niet kan dansen! Het betekent dat wij als choreografen bij DanceReaction vinden dat je nog niet klaar voor bent voor de Crew of dat het beter is om eerst nog andere dansactiviteiten te volgen en volgend jaar zeker opnieuw deel te nemen. Wij maken een keuze tussen de beschikbare danseressen en rekenen erop dat iedereen daar begrip voor heeft.

Als je niet slaagt voor de auditie(s) zijn er 2 opties:

 • Je kiest een andere activiteitenreeks en verbetert jouw dans-werkpunten
 • Je kiest géén andere reeks en je krijgt je voorschot “verminderd met de € 20” terug.

Verloop van de auditie

Op de eerste auditiedag leer je van de choreografe een nieuwe choreografie op niveau van het gekozen DanceTeam.

Je oefent deze choreografie thuis in. Op de tweede dag van de auditie (dus een week later) wordt deze choreografie verschillende keren met de groep, in kleine groepjes en per 2 gedanst. Telkens word je beoordeeld op expressie, kracht, creativiteit, ritme, afwerking, inzet.

De choreografen beslissen een tweetal dagen na de laatste auditie dag of je wél of niet kan verder dansen in het gewenste DanceTeam. Het is mogelijk dat je bij de Crew mag aansluiten op voorwaarde dat je een extra les volgt om je niveau snel te verbeteren, of misschien adviseren we je aan te sluiten bij een ander DanceTeam omdat je niveau en uitstraling daar beter bij past.

Locatie

OCP, Polderbos 20, 9840 De Pinte – spiegelzaal (tenzij dit op het laatste moment wordt gewijzigd)

Wanneer

Op de eerste twee vrijdagen van september bij choreografe Anouk . Op dezelfde uren als vermeld op het uurrooster

Kosten

Deelname in de kosten per auditie: Per auditiegroep betaal je € 335 inclusief lidgeld + € 10 verplichte verzekering (dit wordt later in mindering gebracht op jouw totale bedrag van deelname). Ben je niet geslaagd en blijf je niet bij DanceReaction dansen, dan ontvang je hiervan € 325 terug.

Belangrijk

(**) Niveau C: minstens 2 jaar danservaring. Het is mogelijk dat je toegelaten bent op voorwaarde dat je een extra (technische) les volgt.

 • Meer belangrijke info op het Document “Afspraken DanceTeams 2019-2020”.
  • Verwachtingen bij DanceTeams
  • Geplande optredens, verplichte deelname
  • Kledij
  • Afwezigheid – aanwezigheid
  • Praktische organisatie
  • Verwittiging