Afspraken Wedstrijd Teams

Verwachtingen bij de WedstrijdTeam

Er wordt uitdrukkelijk verwacht om het volgende te respecteren:

 • Je bent elke training aanwezig
 • Je bent telkens op tijd. Kom 10 minuten vroeger aan, zodat je nog tijd hebt om naar het toilet te gaan. Als je weet dat je te laat zal zijn, graag verwittigen, zie hieronder punt “AANWEZIGHEID – AFWEZIGHEID”
 • Je staat klaar voor het begin van de training, zodat we iedere minuut goed kunnen gebruiken.
 • Wees tijdens de training áltijd aandachtig.
 • Oefen je choreografieën ook thuis via de filmpjes uit de lessen!
 • Muziek kan je bijna altijd vinden op Spotify of YouTube. Als onze MIX klaar is krijg je op .mp3. opgestuurd via WeTransfer.
 • Hoe meer dansactiviteiten je volgt, hoe gemakkelijker je de choreografieën kan volgen.
 • Er zal altijd veel op techniek en expressie gewerkt worden!
 • Je moet de trainingsoutfit dragen zoals vermeld hieronder bij outfits.
 • Je komt je afspraken na: als je beslist deel te nemen aan een optreden moet de choreografen echt op jou kunnen rekenen qua aanwezigheid, inzet en engagement.
 • Jullie vormen een Team, dus Teamspirit en je slogan is “Eén voor allen, allen voor één”

Communicatie

 • Wedstrijdteams vinden alle info terug via Jennifer en Shakhaar, via WhatsApp
 • Je vindt er de muziek of de titel van het nummer, link naar filmpjes, link naar kalender, concrete info over optredens (outfits, repetitiedata,…).
 • De choreografe Jennifer en choreograaf Shakhaar zijn verantwoordelijk om dit erop te zetten. Help jij even dit te onthouden 🙂

Geplande optredens

 • VERPLICHTE DEELNAME – tenzij anders afgesproken met choreografen
 • Je krijgt zo snel mogelijk de definitieve data mee. De voorlopige data moet je nu al in je agenda zetten.
  • DanceWaves Competion Nog te overleggen: Basketbalwedstrijd in De Pinte – 1x in het voorjaar: repetitie in de loop van de dag en ’s avonds optreden tijdens de matchen. 19u00-22u00
  • Onze shows op zaterdag en zondag 20-21 april 2024 in OCP
  • Zondag laatste zondag juni 2024- OASE-wijkkermis 10u-14u vrijhouden voor repetities en optredens
  • 1e Zondag in september 2024 –  De Pinte: Speelstraat

Wie niet kan meedoen met optredens (buiten de westrijden) hoeft zich ook niet te engageren voor het Wedstrijdteam. Je choreografen doen véél inspanningen om je naar een hoger niveau te brengen. Je deelname aan de optredens is belangrijk voor je hele wedstrijdteam.


Outfits 

 • TIJDENS DE TRAINING van een Wedstrijdteam:
  • comfortabele sportkleding, sportschoenen en haar vastgestoken (staart of dot)
  • Altijd water meenemen want anderhalf uur is goed doortrainen! 
  • Eventueel een sportdrankje als je gemakkelijk suikerdips hebt
 • TIJDENS WEDSTRIJDEN en OPTREDENS
  • De wedstrijdkledij wordt betaald door de danseres (m/v) en blijft eigendom van de danseres. We kopen die aan en in december wordt die kledij door de ouders aan DanceReactionVZW terugbetaald. Alle kledij wordt eind mei meegegeven aan de danseres. Meer info hierover in september
  • Je moet rekenen op een kostprijs van +/-  € 150, afhankelijk van schoenen en topje, of topje en legging, sweater …. .
   • Gelieve geen juwelen en/of andere waardevolle voorwerpen te dragen tijdens de optredens/shows/demo’s. Horloge, halsketting, etc…
   • Je bent verantwoordelijk voor je danskledij en je persoonlijke GSM

Je les gaat door op woensdagen en op een zondagavond: plan geen feestjes op dit uur en overleg met je ouders of je in geval van reizen misschien iets later kan vertrekken.

Hoe verwittigen?

 • Verwittig Jennifer via WhatsApp op 0498601756

Wie danst mee op het podium tijdens een optreden?

Kiezen voor een Wedstrijd-Team houdt een jaar-engagement in ten opzichte van je mededanseressen, jezelf, de choreografe en de organisatie. Als je onregelmatig de lessen volgt zullen jouw choreografen en Rita beslissen dat je niet meer aan de optredens of wedstrijd kan deelnemen – (behalve onze eigen shows). Uitvluchten voor afwezigheid worden niet geapprecieerd

Danseressen en Dansers die altijd aanwezig waren en die voldoen aan de volgende criteria zullen geselecteerd worden voor de voorstellingen van het Wedstrijdteam. Criteria zijn: ‘IK dans op het podium met duidelijke expressie en ik ken de choreografie volledig”

Op onze eigen voorstellingen danst iedereen zeker mee – maar niet noodzakelijk de hele tijd. Dit betekent dat sommige delen van de dans, die je door omstandigheden (vb. vaak afwezig zijn) niet goed genoeg onder de knie hebt, niet zal meedansen.

Dus zorg ervoor dat: dat je méér dan flink je best doet en er ECHT voor gaat en dat je in alle activiteiten aanwezig bent!


Praktische Organisatie

Voor de optredens krijg je telkens enkele weken vooraf (of ‘dagen’ als het snel moet gaan) een e-mail met de regeling. Zodra je deze e-mail hebt gekregen bespreek je deze meteen thuis zodat als er vragen zijn of problemen we deze zo snel mogelijk kunnen bespreken en zoeken voor een eventuele oplossing.

Soms moet je een lunchpakket meenemen. Zorg dan ook voor voldoende WATER. En één suikerhoudend drankje, dat je mag drinken nét voor je optreedt (dit geeft je een kick)

Voor sommige optredens moeten we ons natuurlijk verplaatsen. Wij rekenen erop dat je Ouders/Familie/Vrienden kunnen instaan voor het vervoer.


Choreografieën

Aangeleerde choreografieën blijven INTERN. Dus is het niet toegelaten deze voor andere commerciële doeleinden te gebruiken. Enkel in samenspraak en overleg met Rita & de choreografen kunnen uitzonderingen op die regel worden gemaakt. Wanneer DanceReaction VZW ‘ontdekt’ dat choreografieën aangeleerd in de lessen door jou worden gebruikt voor andere (commerciële) doeleinden kan dit de uitsluiting uit het WedstrijdTeam tot gevolg hebben.


De Danszaal

DanceReaction VZW is verantwoordelijk voor de kleedkamer en danszaal. We proberen deze dan ook een beetje proper te houden. Je gooit alle restjes in de vuilbak! Je choreografe hoeft dit niet voor jou te doen. Je mag gerust een water meebrengen en een stuk fruit. Maar snoep, chips, ongezonde voeding zijn niet toegestaan.


Verwittiging

Gelieve deze afspraken zo strikt mogelijk na te leven. Blijkt een verwittiging niets op te leveren dan kan een uitsluiting tot deelname aan de activiteiten van het WedstrijdTeam en optredens overwogen worden. DanceReactionVZW heeft het recht je de toegang tot om het even welke activiteit te ontzeggen indien je houding niet strookt met de filosofie van DanceReactionVZW!

Wanneer je deel uitmaakt van een van een WedstrijdTeam van DanceReactionVZW ben je ook een vertegenwoordiger van DanceReactionVZW naar de buitenwereld: je houding, attitude, discipline, inzet, doorzetting, verantwoordelijkheidsgevoel, solidariteit, uitstraling, je kunnen houden aan afspraken, beleefdheid bij het verwittigen van afwezigheid …. zijn dingen die de ‘look’ van de dansschool en van jezelf bepalen.

Niet alleen je danstechniek is belangrijk… Er komt zoveel meer bij kijken om een ECHTE danseres te worden.… Een waardevolle danseres heeft tal van andere menselijke kwaliteiten. Als wedstrijdteam willen wij daar eveneens aandacht aan besteden


Het is een hele lijst met afspraken, maar toch fijn dat je ze even wou lezen

Dank je wel voor je medewerking en we gaan er een súper jaar van maken

Rita & Jennifer, Shahkaar (Wedstrijdteams)

PS: Bij problemen, vragen, etc.… kun je gerust altijd Jennifer contacteren: maar kijk eerst op je WhatsApp of je het antwoord op je vraag kan vinden.


E-mail:info@dancereaction.be   gsm: 0475/944.291