Team

Jeugd


Meriban
Knuffeldans & ClipDance – zaterdag Knuffeldans & DanceMix – woensdag

In september start mijn 5e jaar als choreograaf en heb ik al een danscarrière van 19 jaar. 

Zelf zette ik mijn eerste danspasjes in de kleuterklas waar ik mijn danspassie heb ontdekt. Daarom vind ik het dan ook zo’n dankbare job om bij kindjes van die leeftijd de danskriebels te mogen laten groeien net zoals dat bij mij was. 

Dit schooljaar zal je me steeds op woensdag en zaterdag aan de jongste groepen zien les geven. 

Mijn ervaring:

Het is zalig om de kids van kleine verlegen kleuters te zien ontplooien tot enthousiaste en uitbundige dansertjes. 

Het grootste compliment voor mij is om kindjes die hun eerste dansles bij mij gevolgd hebben elk jaar terug op het podium te zien stralen en hun prestaties en groei tijdens de show te mogen bewonderen. 


Celine
ClipDance & GirlyHipHop –
vrijdag & woensdag
DanceTeam – vrijdag

Celine: “Voor ik bij DanceReaction kwam dansen, speelde ik tennis. Ik deed het graag en had geen nood aan een andere hobby. Tot ik in 2006 werd uitgenodigd naar de show van DanceReaction. Ik was onmiddellijk verkocht. Mijn beide buurmeisjes schitterden op het podium en mijn enthousiasme over dans was zo groot dat mijn ouders mij inschreven voor de proeflessen. 

Het begon voor mij met Clipdance-lessen op vrijdagavond maar als snel werd ik betoverd door de auditie-groepen. Mijn vriendinnen op school gingen auditie doen en ook ik wou mijn kans wagen. Waar ik niet bij stil gestaan had, was dat ik nog maar twee jaar danservaring had en ik nog maar aan één show had deelgenomen. Ik slaagde niet in de auditie. De auditie kwam net iets te vroeg. Ik bleef echter niet bij de pakken zitten, schreef me opnieuw in voor de Clipdance-lessen en amuseerde me rot. 

Een jaartje later ging ik naar het eerste middelbaar. Ik was ouder en besloot nogmaals mijn kans te wagen bij de auditiegroepen. Ik zag op de show hoe hoog het niveau van de middelbare auditie-groep was en besefte dat ik voor deze groep opnieuw ervaring zou missen. Samen met een vriendin die even oud was, besloot ik om auditie te doen voor de groep die eigenlijk bestemd was voor 4e5e6e leerjaar. Ik deed vol goede moed auditie en was geslaagd! Ik volgde ook nog een tweede les, Modern, om mijn techniek bij te schaven en ontdekte hoe leuk dat was. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik snel vooruitgang boekte. Nadien deed ik elk jaar auditie en was ik telkens geslaagd. Ik leerde zoveel bij van mijn choreografen en merkte zelf dat ik beter werd. Ik schoof meer op naar voor, tot ik zelfs eens een korte solo kreeg. 

Intussen zijn we 17 jaar later en geef ik al 8 jaar met veel plezier dansles bij DanceReaction. Het voelt als een tweede thuis en ik hoop dit ook te kunnen doorgeven aan de volgende generatie!”


Luka
Modern – vrijdag
Knuffeldans – zaterdag

Luka: “Verhalen, al heel mijn leven ben ik geboeid door verhalen. Verhalen die mijn ouders vertelden voor het slapen gaan, verzonnen verhalen, levensverhalen, reisverhalen, een foto die een verhaal vertelt, een lied met een mooie lyrics,… Ikzelf vertel het liefst een verhaal via dans. Mijn hele leven lang is dit kinderversje mijn motto: 

“Dans de dag, 

voor een winkel, 

zomaar op straat of net voordat je naar bed toe gaat. 

In de tram, 

aan de telefoon. 

Dames en heren, 

doe het gewoon. 

Dans de dag zoveel je kan, 

je wordt er namelijk vrolijk van.”

(Sukha Amsterdam). 

Wat je in 10 pagina’s schrijft, kan je soms in één beweging vatten. 

Maar dan 2020, nooit vergeet ik dat jaartal nog. Het jaar dat alles niet meer mocht, dat er maar één verhaal meer te horen was op het nieuws, in de straat,… Corona. Voor mij was het een tijd, waar ik op zoek ging naar andere verhalen. Stilzitten is namelijk niets voor mij, dus ik schreef me in voor een animatorcursus en een cursus Initiator Jazzdans. Hierbij heb ik de kans gekregen om heel veel nieuwe gemotiveerde mensen te ontmoeten, elk met een eigen verhaal (verteld van achter een mondmasker deze keer).

Nu, ruim twee jaar later, vind ik het zalig om kinderen en jongeren hun eigen verhaal te laten vertellen via dans. Het animeren en dansles geven is gewoon niet meer weg te denken uit mijn leven!” 


Jennifer
GenZForce – zondag

Jennifer Piasecki: Ik ben de ‘oprichter’ van Gen Z Force, coach en ook choreografe.

Op 9-jarige leeftijd, ontdekte ik de vrijheid in beweging bij de eerder klassieke vormen zoals jazz, modern en hedendaags. Pas op mijn 18de kwam er een grotere passie voor meer urban stijlen zoals hiphop, house, waacking, vogue, popping… enz.

Vandaag ligt mijn focus meer op vogue (pop dip and spin), waacking en popping.

Zo danste ik mee in enkele videoclips en maakte ik deel uit van teams zoals UC Crew, Rebounce en Collusion Crew. Daarnaast ben ik nog steeds lid van het collectief Pair Of Waacks waarmee ik vaak in het binnen- en buitenland tour. Ik behaalde in 2021 met Collusion Crew 3de plaats op het WK in Frankrijk en neem in 2022 opnieuw deel aan het WK Hiphop Unite in Portugal.

Tegenwoordig kan je me terugvinden in de freestyle scene. Ik neem onder andere deel aan (inter)nationale battles, balls en workshops en ben daarnaast ook mede-organisator van Hiphop Unite Belgium die het Belgisch Kampioenschap organiseert.


Shahkaar
GenZForce – woensdag

Shahkaar: “In mijn tienerjaren wist ik dat ik een carrière in dans wilde en ik specialiseerde me in streetdance. Mijn carrière leidde me naar Londen (VK). Ik deed er audities voor verschillende (internationale) contracten o.a. in Saoedi-Arabië en Dubai.
In 2016 kreeg ik mijn professionele dans contract in Dubai, waar ik me uiteindelijk
vestigde en freelancete.

Ik werkte voor merken als Audi, Guess, Bloomingdale’s, Etisalat Commercial, enz.
op grote evenementen zoals London Fashion Week, Queens Platinum Jubilee,
The UAE National Day, The RAT PACK Winterfest.
Mijn recente werk bestaat uit dansen naast Kumail Nanjiani in The Eternals (Marvel).

Sinds 2019 is woont ik in Gent, België”


Birte
Modern – woensdag

Birte: “Ik studeer voedings- en dieetkunde. Ik ben bij DanceReaction komen dansen toen ik in het 3de kleuterklasje zat. Toen danste ik enthousiast mee bij de knuffeldans met de vriendinnetjes van mijn klas. Die stopten al snel met dansen, maar ik niet. Ik had mijn passie gevonden. Naast dansen had ik nog veel andere hobby’s zoals toneel, tennis, zwemmen… maar niks waar ik me zo in kon smijten als in de dansles.
Eén keer gaan dansen in de week werd snel drie keer. Ik ontdekte nieuwe stijlen waaronder modern, hiphop, jazz, clipdance…
Ik kwam veel en graag naar de les kwam maar ik kende er weinig mensen. Mijn favoriete plek in de zaal was links achteraan in mijn hoekje.

In 2017 kwam daar verandering in.  Ik leerde heel veel vriendinnen kennen waar ik de laatste jaren met plezier mee heb gedanst en vooral heel veel heb mee gelachen. Ik ben helemaal opengebloeid bij DanceReaction.
Dit jaar zal je me niet meer in mijn persoonlijke hoekje achteraan zien, maar sta ik vooraan en geef les samen met mijn twee fantastische vriendinnen, choreografen en danspartners Jinne en Melissa.”


Melissa
Modern – woensdag

Melissa: “Als klein kind, keek ik altijd op naar mijn zus. Ik zag haar dansen en ik wou dit ook eens proberen. Zo startte ik als negenjarige aan mijn eerste dansles en ik was meteen verkocht! Sindsdien ben ik ondergedompeld in verschillende stijlen zoals streetdance, disco, jazz, modern en urban. De laatste jaren genoten modern en urban mijn voorkeur!

Naast mijn passie voor dans, ben ik ook graag met kinderen bezig. Doorheen het jaar geef ik leiding bij de KLJ en in de zomervakanties ben ik te vinden op het speelplein of geef ik kleuterkampjes.

Naast dans en leiding geven, maak ik ook graag tijd voor vrienden of familie. Tussen al mijn drukke bezigheden door, kan je mij ook vinden tussen mijn boeken. Zo start ik in september aan mijn derde jaar ‘Logopedische wetenschappen’. 

Ik kijk alvast uit naar het nieuwe dansjaar en jou te mogen ontmoeten in onze lessen!”


Jinne
ClipDance & GirlyHipHop – woensdag
Modern – woensdag

Jinne: “Als kind kon ik al geen moment stil zitten, daarom besloten mijn ouders om mij enkele sporten te laten proberen. Ik heb veel sporten gedaan maar alleen dansen is echt blijven plakken. De dansmicrobe had me direct helemaal te pakken. Overal stond ik te dansen, geen podium was mij te klein (of te groot). Ik heb al meerdere stijlen uitgeprobeerd en kan nog steeds niet mijn favoriete kiezen. Ik dans (girly) hiphop, modern, jazz, clipdance,… 

De dansles is voor mij altijd een tweede thuis geweest. Het is een veilige haven waar ik de afgelopen jaren veel mooie momenten heb meegemaakt. Dans is meer dan bewegen op muziek: je kan er je gevoelens in kwijt, nieuwe bewegingen leren, jezelf uitdagen en zo veel meer. De dansles is ook een plaats voor plezier en respect, een goede sfeer en openheid vind ik heel belangrijk.

Ik vond mijn passie voor dansles-geven op danskampen. Ik geef al vier jaar danskamp in de zomer- en paasvakantie. Ik hou ervan om kinderen en jongeren met mijn dans te inspireren en aan te zetten om zelf hun passie erin te vinden.

Mijn doel tijdens de danslessen is ervoor te zorgen dat iedereen kan leren op haar/zijn eigen tempo en op een persoonlijke manier met daarnaast een hoge dosis fun. Ik heb zelf vriendschappen voor het leven gemaakt tijdens de lessen bij DanceReaction De Pinte.”


Lore
Knuffeldans & Dancemix
woensdag
Choreografe in opleiding

Lore: “Ik kon amper lopen maar danste ik al voor de televisie, mee met de muziek. Als er op de speelstraat een groep optrad, danste ik op de 1ste rij mee. Toen stuurde mijn mama mij naar een open-les-dag. Ik voelde me verlegen en durfde niet alleen gaan. Dus ging ik terug naar mijn vertrouwde plekje, de tv.

Een jaar later heb ik het nog eens geprobeerd bij DanceReaction en sindsdien ben ik er niet meer weg te halen.”


Lux
Knuffeldans & Dancemix
woensdag
choreografe in opleiding

Lux: “Vroeger deed ik veel sporten (tennis, judo, atletiek, turnen, ballet) maar ik vond nooit echt mijn passie. Iets dat van mij was, wat ik zeer goed kon. Ik weet nog dat ik verdrietig in de zetel zat met mijn mama, omdat al mijn vriendinnen iets hadden waar ze goed in waren, maar ik vond nooit iets dat ik heel leuk vond.

En toen probeerde ik hiphop en vond het super! Ik doe het nu al heel lang en ik krijg er maar niet genoeg van. Ik kijk er naar uit om te dansen samen met mijn vriendinnen. Het zijn echt mijn hoogtepunten van de week, samen met het weekend natuurlijk 😉

Met dansen kan je jouw gevoelens uiten, je inleven, coole moves leren. En boven alles, nieuwe mensen leren kennen voor het leven. Ik hoop dat ik mijn passie kan doorgeven via choreografie en andere mensen te laten voelen hoe leuk dansen kan zijn. ”


Lauren
Knuffeldans en Dancemix
woensdag
Choreografe in opleiding

Lauren: “Ik was nog klein, maar ik wist het zeker. Ik wou bewegen, ik wou dansen.

Toen ik 4 jaar was, mocht ik beginnen. Ik ging dansen bij DanceReaction. Ik zocht ook altijd naar uitdaging dus ging ik ook (acro)turnen bij TKO De Pinte. Ik maakte kennis met verschillende dansstijlen en leerde nieuwe vrienden kennen.
Toen ik klein was danste ik heel graag met mijn vriendinnen maar later werd het ook een manier om mijn gevoelens uit te drukken.
Op mijn 10 jaar deed ik mee met de acrowedstrijden. Ik hield ervan om deel uit te maken van zo een prachtig team. Ik zit ook reeds 2 jaar in het wedstrijdteam GenZForce van DanceReaction.

Ik wil mijn passie doorgeven aan alle kleine kleutertjes, die net als ik vroeger, niet kunnen wachten om te beginnen en staan te popelen om te dansen. Zijn jullie klaar om samen met mij te stralen?”


Elise
GirlyHipHop – donderdag

Elise: “Ik zette mijn eerste danspasjes toen ik 6 jaar was. Al snel werd dansen voor mij een uitlaatklep en groeide dit uit tot een passie. Ik danste uiteenlopende stijlen van Jeugddans, Disco, Dancehall tot Modern en Musical, maar al snel werd duidelijk dat Hiphop mijn favoriete stijl was. Ik danste reeds verschillende wedstrijden in teamverband bij Danssport Vlaanderen waaronder we Belgisch Kampioen werden. Later koos ik ervoor om mij in HipHop te specialiseren wegens het energiegehalte en de toffe vibes. Ik kreeg al snel de kriebels te pakken om zelf te coachen en startte met lesgeven op 18-jarige leeftijd. Toen ik me verder specialiseerde in HipHop miste ik soms wat momenten om mijn ‘inner diva’ los te laten, dus startte ik ook met Girly HipHop. Vandaag ben ik vooral actief als lesgeefster en zie ik in één week zowel de kleinste pagadders als de jongvolwassenen. Zelf ben nog actief in het wedstrijdteam ‘9000’, waarmee we deelnemen aan wedstrijden.”

Elise behaalde recent haar master Klinische Orthopedagogiek and Disability Studies, waardoor ze de ontwikkeling van haar dansers op de eerste plaats stelt. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en kan groeien in zijn of haar eigen talent, op eigen tempo. Haar focus ligt dan ook op energie aangevuld met foundations. Op die manier wil ze haar passie doorgeven aan jou, haar leerling.


Sare Cesmeli – HipHop FUSION – woensdag

Sare: “Ik zeg altijd dat dansen een uit de hand gelopen hobby is”

Van jongs af aan leerde ik dansjes aan mijn nichtjes en deden we optredens voor de familie. Op 11-jarige leeftijd besloot ik me in te schrijven voor danslessen, puur als hobby. Maar tot mijn grote verrassing vroeg de coach of ik zou willen deelnemen aan een dance crew. And the rest is history!

Onze ‘dance crew’ groeide uit tot het competitieteam ‘Shockwave’. We hebben deelgenomen aan regionale, nationale en internationale wedstrijden. In 2017 namen we deel aan onze eerste wedstrijd, het Belgisch kampioenschap van UDO en tot onze verbazing werden we Belgisch Kampioen!

Drie jaar op rij waren we geselecteerd voor het Wereldkampioenschap, waarbij we in 2017 de titel van vice-wereldkampioen hebben behaald. In 2019 hebben we bij elke deelgenomen wedstrijd goud behaald.

Naast wedstrijden hebben we ook opgetreden als gastgroep bij andere dansscholen en heb ik als achtergronddanser gedanst bij Natalia in de Lotto Arena.

Het was altijd mijn ambitie om mijn eigen wedstrijdteam op te leiden! De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn jaren in een competitieteam zijn onbeschrijfelijk. Niet alleen leer je samenwerken met teamleden, het bevordert ook enorm de zelfontwikkeling. Je leert op elkaar vertrouwen, creëert een gevoel van verbondenheid en natuurlijk die motivatie om te winnen! Als kapitein van Shockwave was het mijn taak om dansers te motiveren, bij te leren en klaar te stomen voor wedstrijden. Hopelijk kan ik de zelfde ervaringen opdoen, maar nu als coach.


Dorien
ZUMBA – donderdag/woensdag

Rita Termote
Verantwoordelijke Dagelijks Bestuur – Oprichtster DanceReactionVZW
1983-2023
40 jaar DanceReactionVZW

Het ontstaan van DanceReactionVZW

Rita: “Jullie kennen me als die madam die af en toe eens binnenloopt, niet lang blijft en clipjes maakt of als de bazin van DanceReactionVZW. Eigenlijk is dat een beetje waar, maar ook een beetje onwaar.

Jane Fonda

In 1983 verveelde ik me. Mijn toenmalig vriendje speelde soldaatje in Duitsland. In mijn vrije tijd danste ik in Gent bij Ducatillon. Behalve de lesvoorbereidingen in het vijfde leerjaar had ik niet veel om handen. Toen kwam Jane Fonda. Eenvoudige oefeningen, niets om uit je hoofd te leren. En wat een ENERGIE!! Ik was verkocht.

London

Ik reisde met mijn balletvriendinnen naar de Londense DanceStudio’s ‘Pineapple’ – THE place to BE. Ik leerde er de ‘ins en outs’ over dans en aerobics. DanceReaction was geboren. Ik kreeg het druk met promotie, zalen, muziekinstallaties, presentaties …. en lesgeven in Gent. I loved it!!!!

Met mijn Peugeootje en een aanhangwagen volgeladen met 40 steps reed ik van Sint-Martens-Latem naar Oosterzele en gaf er step-aerobics en dans. Jaarlijks vertrok naar Amerika waar ik mijn certificaat Personal Trainer en Aerobics behaalde en deelnam aan de internationale conventies over fitness en dans. Later presenteerde ik zelf op die conventies in Duitsland, Engeland, Nederland, Argentinië, …

De Pinte

In 1998 kwam ik in De Pinte wonen. Onze spiegelzaal van het OCP leek toen meer op een betonblok. Ik gaf er jaren dansles tussen 4 grijze muren. Uiteindelijk plaatste de gemeente een spiegelwand. De spiegelzaal was een feit. Zumba deed zijn intrede.

Een passie voor dans

Het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen aan het dansen, sporten of bewegen te zetten. Als kind ( °1959) woonde ik in ‘op het platteland’ tussen Baarle en Drongen. Daar was geen dansschool, geen academie. Mijn ouders hadden geen auto om me naar een Gentse academie te brengen en de bushalte lag op 3 km van mijn deur.

Ik was 18 jaar toen mijn mama mij aanmeldde bij de turnclub in Drongen. Ik wou eerst niet gaan want ik kende er niemand. Toen ik kennismaakte met de lesgeefster ‘Wiske’ en haar gedrevenheid en liefde voor jazz dance ontdekte ik mijn echte-ik, mijn passie. De dansmicrobe liet me nooit meer los!

In 2023 vieren we samen 40 jaar DanceReactionVZW. Blij dat jullie er bij zijn!”